Рибена чорба по манастирски с пресен лук и домати

Рибена чорба по манастирски с пресен лук и домати

Необходими продукти:

300 гр. дребна риба
50 мл. олио или зехтин
1 връзка пресен лук
250 гр. червени домати
250 гр. чушки
250 гр. картофи
20 маслини
магданоз
черен пипер
сол


Изчистете рибата и я нарежете на парчета. Залейте я с 6-7 чаени чаши студена вода, посолете и варете 10-15 минути. Извадете рибата с решетеста лъжица и прецедете бульона. Междувременно нарежете лука, чушките, картофите и доматите на дребно. Към прецедения бульон добавете мазнината и нарязаните на дребно зеленчуци. Сложете ги да се варят. Попарете маслините и им извадете костилките. Когато зеленчуците омекнат добавете към чорбата маслините и рибата. Варете рибената чорба още 10 минути, без да разбърквате, за да не се раздроби рибата. Рибената чорба по манастирски се сервира студена, поръсена със ситно нарязания магданоз и черен пипер.