Рибена чорба по горнооряховски с мащерка и целина

Рибена чорба по горнооряховски с мащерка и целина

Необходими продукти:

300 гр. речна риба
50 гр. моркови
30 гр. целина
1 глава лук
150 гр. червени домати
30 мл. олио или зехтин
5 бр. люти чушки
1 лимон
2 стръка мащерка
черен пипер
сол


Нарежете рибата на парчета, посолете я и я поръсете с лимонов сок, черен пипер и мащерка. Настържете доматите и полейте с тях рибата. Оставете я да престои 30 минути. Нарежете лука,морковите,целината и лютите чушки. Във вряща подсолена вода ги пуснете да се варят. Когато зеленчуците омекнат прибавете рибата, мазнината и варете още 15-20 минути. След като свалите рибената чорба от котлона я поръсете с черен пипер. Сервирайте я с резенчета лимон.