Рибена чорба по габровски с целина,девесил и домати

Рибена чорба по габровски с целина,девесил и домати

Необходими продукти:

250 гр. риба
125 гр. краве масло
100 гр. моркови
50 гр. целина
1 глава лук
60 гр. корени от магданоз
250 гр. картофи
150 гр. червени домати
листа от целина
девесил
магданоз
дафинов лист
зърна черен пипер
сол
оцет (или лимон)


Почистете рибата, измийте я под течаща вода. Залейте я с 6-7 чаени чаши студена подсолена вода и варете около 20 минути. Нарежете лука,морковите,целината и корените от магданоз на ситно и ги задушете в мазнината. Прецедете бульона и отново го сложете да ври. Към него прибавете задушените зеленчуци. Нарежете картофите на кубчета, рибата на парчета, обелете и нарежете доматите, листата от целината. След около 10 минути ги добавете към врящия бульон и добавете черния пипер,дафиновия лист и девесила. Когато омекнат картофите, махнете рибената чорба от котлона и я поръсете със ситно нарязан магданоз. Сервирайте чорбата топла с резенчета от лимон или подправена на вкус с оцет.