Необходими продукти:
400 гр. пиле
300 гр. корени за супа
1 глава лук
30 мл. олио или зехтин
1 с.л. брашно
1 яйце
вр. прясно мляко
10 зърна черен пипер
магданоз
сол
Залейте пилето с 7-8 чаени чаши подсолена вода и го сложете да ври заедно с черния пипер на зърна. Когато пилешкото месо е сварено го извадете от бульона и го нарежете на ситно. Нарежете корените за супа и лука на ситно и ги задушете в мазнината, докато останат на мазнина. Прибавете брашното, предварително размито в студена вода и го изсипете в бульона от пилето, заедно със задушения лук. Сложете супата отново да кипне и добавете към нея пилешкото месо. Варете още 10 минути. Свалете пилешката супа от котлона и я застройте с яйцето и прясното мляко. Преди сервиране поръсете супата със ситно нарязан магданоз.
400 гр. пиле
300 гр. корени за супа
1 глава лук
30 мл. олио или зехтин
1 с.л. брашно
1 яйце
вр. прясно мляко
10 зърна черен пипер
магданоз
сол
Залейте пилето с 7-8 чаени чаши подсолена вода и го сложете да ври заедно с черния пипер на зърна. Когато пилешкото месо е сварено го извадете от бульона и го нарежете на ситно. Нарежете корените за супа и лука на ситно и ги задушете в мазнината, докато останат на мазнина. Прибавете брашното, предварително размито в студена вода и го изсипете в бульона от пилето, заедно със задушения лук. Сложете супата отново да кипне и добавете към нея пилешкото месо. Варете още 10 минути. Свалете пилешката супа от котлона и я застройте с яйцето и прясното мляко. Преди сервиране поръсете супата със ситно нарязан магданоз.