Пилешка супа с прясно мляко,целина,бяло вино и лук

Пилешка супа с прясно мляко,целина,бяло вино и лук

Необходими продукти:

400 гр. пилешко месо
100 гр. моркови
30 гр. целина
10 зърна черен пипер
200 мл. прясно мляко
20 мл. бяло вино
30 мл. олио или зехтин
1 глава лук
1 с.л. брашно
магданоз
смлян черен пипер
сол


Нарежете морковите и целината на кубчета. Залейте пилето с 6-7 чаени чаши студена вода и го сварете заедно с морковите, целината, зърната черен пипер и сол на вкус. Прецедете бульона, а месото го отделете от костите и го нарежете на ситно. В мазнината задушете нарязаният на ситно лук заедно с брашното. Залейте сместта с бульона, виното и прясното мляко. Когато супата заври прибавете пилешкото месо. След като пилешката супа е готова я поръсете със смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз.