Агнешка курбан чорба с агнешко месо,лук и дреболии

Агнешка курбан чорба с агнешко месо,лук и дреболии

Необходими продукти:

1 кг. агнешко месо
250 гр. агнешки дреболии (карантия)
100 гр. лук
3 - 4 бр. люти чушки
125 гр. краве масло
1 яйце
1 връзка магданоз
2-3 с.л. брашно
джоджен
сол


Нарежете на късчета месото и го почистет от костите, измийте го. Нарежете дреболиите на дребно.Сложете ги заедно с месото в тенджера и варете, като отстранявате образувалата се пяна. Нарежете лука и лютите чушки на дребно и ги прибавете към чорбата. Задушете в мазнината брашното докато стане златисто на цвят, размийте го с малко бульон и го изсипете в чорбата. Долейте чорбата гореща вода, посолете я и варете още 5-10 минути. застройте я с яйцето, което трябва да се пресече. След като я свалите от огъня поръсете курбан чорбата със ситно нарязан джоджен и магданоз и така я сервирайте. Курбан чорбата може да се приготви и без лютите чушки.