Гъбена супа с масло, яйце, магданоз и кисело мляко

Гъбена супа с масло, яйце, магданоз и кисело мляко

Необходими продукти:

250 гр. пресни гъби
100 гр. лук
80 гр. краве масло
30 гр. брашно
1 яйце
100 гр. кисело мляко
магданоз
черен пипер
сол


Измийте гъбите и ги нарежете заедно с лука на ситно. Задушете лука в мазнината, заедно с брашното, след което добавете гъбите. Задушете ги малко и залейте с 5-6 чаени чаши студена вода и варете на тих огън, докато омекнат гъбите. След като свалите гъбената супа от огъня я застройте с яйцето и киселото млякото. Гъбената чорба сервирайте гореща, поръсена със ситно нарязан магданоз и черен пипер.