Необходими продукти:
400 гр. пресни гъби
100 гр. лук
1 връзка магданоз
2 с.л. брашно
50 мл. олио или зехтин
1 ч.л. червен пипер
оцет или лимонов сок
сол
Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината заедно с брашното. След това го поръсете с червения пипер. Нарежете гъбите на ивички и ги попарете с бряла вода, отцедете ги и ги прибавете към лука. Залейте с 5 чаени чаши гореща вода, посолете и варете докато омекнат гъбите. Когато свалите супата от котлона я поръсете със ситно нарязан магданоз и я подправете с оцет или лимонов сок.
400 гр. пресни гъби
100 гр. лук
1 връзка магданоз
2 с.л. брашно
50 мл. олио или зехтин
1 ч.л. червен пипер
оцет или лимонов сок
сол
Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината заедно с брашното. След това го поръсете с червения пипер. Нарежете гъбите на ивички и ги попарете с бряла вода, отцедете ги и ги прибавете към лука. Залейте с 5 чаени чаши гореща вода, посолете и варете докато омекнат гъбите. Когато свалите супата от котлона я поръсете със ситно нарязан магданоз и я подправете с оцет или лимонов сок.