Гъбена супа с моркови,целина и корени от магданоз

Гъбена супа с моркови,целина и корени от магданоз

Необходими продукти:

3-4 бр. сушени гъби
100 гр. моркови
60 гр. корени от магданоз
1 глава лук
30 гр. целина
40 мл. олио или зехтин
1 с.л. брашно
черен пипер
оцет
сол


Накиснете гъбите за 30 минути в хладка вода. След това ги нарежете на ситно и ги залейте с 5 чаени чаши гореща вода и ги сложете да заврят. Нарежете морковите, целината и корените от магданоз и ги добавете към врящите гъби.Посолете и се варете докато се сварят. Нарежете лука на дребно, задушете го в мазнината, разбъркайте го с брашното и го добавете към врящата супа. Варете гъбената супа още 10 - 15 минути, след което я свалете от котлона. Гъбената супа е сервира студена. Овкусете гъбената супа с черен пипер и оцет.