Необходими продукти:
250 гр. пресни челядинки
2 глави лук
90 гр. краве масло
30 гр. брашно
червен пипер
черен пипер
сол
Почистете и измийте гъбите, след което ги начупете на ситно и ги сложете да се варят в подсолена вода. Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината, заедно с брашното и червения пипер и прибавете сместта към врящите гъби. Добавете още четири чаени чаши гореща вода. Варете гъбената чорба още няколко минути. Поръсете я с черен пипер и сервирайте.
250 гр. пресни челядинки
2 глави лук
90 гр. краве масло
30 гр. брашно
червен пипер
черен пипер
сол
Почистете и измийте гъбите, след което ги начупете на ситно и ги сложете да се варят в подсолена вода. Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината, заедно с брашното и червения пипер и прибавете сместта към врящите гъби. Добавете още четири чаени чаши гореща вода. Варете гъбената чорба още няколко минути. Поръсете я с черен пипер и сервирайте.