Чорба от агнешко месо с целина, кимион и картофи

Чорба от агнешко месо с целина, кимион и картофи

Необходими продукти:

400 гр. агнешко месо
50 гр. моркови
50 гр. целина (кервиз)
150 гр. картофи
1 с.л. брашно
40 мл. олио или зехтин
1 глава лук
10 гр. доматено пюре
3 - 4 скилидки чесън
магданоз
кимион
черен пипер
сол


Измийте агнешкото и го нарежете на малки парчета. Залейте го с 6-7 чаени чаши студена вода и го сложете да заври. Когато заври го посолете. Нарежете морковите и целината на дребно и ги прибавете към врящото месо. Нарежете лука на дребно и го задушете в мазнината. Към него прибавете брашното и доматеното пюре, което предварително сте размили с малко вода. Изсипете получената смес в чорбата. Нарежете картофите на кубчета и доматите на ситно и ги прибавете към супата. Нарежете чесъна на ситно и го добавете към чорбата, малко преди да я свалите от котлона. Готовата чорба от агнешко месо поръсете със ситно нарязан магданоз, черен пипер и кимион. Чорбата сервирайте гореща.