Боб чорба с пушени ребра и лук по каракачански

Боб чорба с пушени ребра и лук по каракачански

Необходими продукти:

200 гр. зрял фасул
1 глава лук
400 гр. пушени ребра
1 с.л. брашно
червен пипер
60 мл. олио или зехтин
джоджен
сол


Накиснете зрелия фасул от вечерта във вода. Варете боба около 20-30 минути, след което го отцедете и го залейте с 6-7 чаени чаши студена вода и го сложете отново да се вари заедно с пушените ребра, докато омекне. Отделете месото от костите, нарежете го на късчета и го върнете отново при фасула. Нарежете лука на ситно и го задушете заедно с червения пипер и брашното в мазнината. Прибавете ги към врящия фасул. Варете боб чорбата още 15-20 минути. Поръсете я със ситно нарязан джоджен и сервирайте.