Необходими продукти:
200 гр. фасул (боб)
400 гр. киселец
1 връзка пресен лук
1-2 моркова
1 резен целина
2-3 домата
магданоз
копър
джоджен
сол
Изчистете боба, измийте го със студена вода и го сложете да се вари. Нарежете морковите, целината и лука на дребно. Когато фасула поомекне, ги прибавете към врящата чорба. След 15-20 минута прибавете обелените и предварително нарязани домати и киселец. Верете боб чорбата още десетина минута. Посолете и поръсете със ситно нарязаните магданоз, копър и джоджен. Боб чорбата с киселец можете да сервирате и студена.
Изчистете боба, измийте го със студена вода и го сложете да се вари. Нарежете морковите, целината и лука на дребно. Когато фасула поомекне, ги прибавете към врящата чорба. След 15-20 минута прибавете обелените и предварително нарязани домати и киселец. Верете боб чорбата още десетина минута. Посолете и поръсете със ситно нарязаните магданоз, копър и джоджен. Боб чорбата с киселец можете да сервирате и студена.