Агнешко в гюведжета с магданоз,зелен лук и джоджен

Агнешко в гюведжета с магданоз,зелен лук и джоджен



Необходими продукти:

800 гр. агнешко месо
4 яйца
125 гр. масло
250 гр. кисело мляко
4 връзки зелен лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
1 връзка джоджен
4 с.л. брашно
1-2 с.л. олио
черен пипер
сол


Нарежете агнешкото месо на кубчета, залейте го с олиото и го поръсете със сол и черен пипер. Нарецете на ситно пресния лук,магданоза,копъра и джоджена. Разбъркайте агнешкото с нарязаните зелени подправки и лука и го оставете да престои няколко часа на хладно. Разделете агнешкото и зелениете подправки в гюведжета, сложете масло на парченца и ги сложете да се пекат на умерена фурна. Разбъркайте яйцата, киселото мляко и брашното. Когато агнешкото е почти готово залейте със сместа и го запечете още малко.