Печено агнешко бутче с масло,магданоз и червено вино

Печено агнешко бутче с масло,магданоз и червено вино


Необходими продукти:

1 агнешко бутче
1/2 пакетче мас­ло
1 връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. агнешки бульон или вода
1/2 чаша червено вино
1 с.л. брашно
сол


Измийте агнешкото бутче, подсушете го, разрежете го по дължина и извадете костта. Нарежете магданоза на ситно, разбъркайте го с половината масло и малко сол. На мястото на кокала сложете разбърканото с магданоза масло. Зашийте разреза с конец, а бутчето натрийте със сол и червен пипер. След това го намажете с останалото масло. Разсечете костта на две и я сложете в тава, а върху нея сложете подготвеното агнешко бутче и го запечете в силна фурна за около 10 - 15 минути. След това отстрани на месото долейте половин чаена чаша вода или агнешки бульон. Печете агнешкото докато се зачерви от горе, като ако е необходимо доливайте по малко вода или бульон. Обърнете го да се позапече и от другата страна, като го поливате със соса от тавата. Когато месото се изпече, го извадете да изстине малко, след което го нарежете на филии. Соса разбъркайте с брашното и червеното вино, кипнете го на котлона и след това залейте с него нарязаното агнешко месо. Към агнешкото можете като гарнитура да сервирате печени или пържени картофи и зелена салата.