Агнешки кебап с патладжани,яйца,домати и бяло вино

Агнешки кебап с патладжани,яйца,домати и бяло вино



Необходими продукти:

600-700 гр. агнешко месо
4-5 патладжана
2 връзки зелен лук
4 домата
2-3 яйца
1/2 чаша бяло вино
1 с.л. брашно
1 ч.ч. олио
1 ч.л. червен пипер
4-5 скилидки чесън
магданоз
черен пипер
сол


Измийте патладжаните, разрежете ги на две по­лови и ги издълбайте като лодки. Нарежете вътрешността на патладжаните на ситно и я оставете на страна. Посолете патладжаните и ги оставете за около 30 минути с разреза надолу, за да се отцеди горчивия сок. Сгорещете половината мазнина и изпържете патладжните в нея. Пресния лук нарежете на едро,а агнешкото месо нарежете на дребни парченца и го задушете в останалото олио. Прибавете нарязаната вътрешност на патладжаните и нарязания пресен лук. След като зеленчуците омекнат, поръсете с брашното и запържете до златисто. Обелете доматите и ги нарежете на дребно, а също така нарежете чесъна и магданоза. Прибавете ги към сместа. Посолете и прибавете червения пипер. Залейте сместа с бялото вино и малко хладка вода. Сложете да се вари на тих огън. Когато агнешкото омекне, напълнете издълбаните патладжани с кебапа. Наредете ги в тава, залейте с останалия сос и малко вода и ги сложете да се пекат във фурната. Когато патладжаните омекнат, разбийте яйцата и залейте патладжаните. Оставето ястието да се пече още малко.