Агнешки гювеч с ориз, зелен лук, домати и магданоз

Агнешки гювеч с ориз, зелен лук, домати и магданоз



Необходими продукти:

1 кг. агнешко месо
2 ч.ч. ориз
2 връзки пресен лук
4-5 домата
100 гр. масло
червен пипер
магданоз
сол


Агнешкото нарежете на парчета. Нарежете лука на ситно и го запържете в маслото. Поръсете го с червения пипер и сол. Прибавете нарязаното агнешко и също го за­пържете. След това прибавете ориза, който предварително сте измили. Домати и магданоза ги нарежете и ги прибавете също. Залейте с 5-6 чаени чаши гореща вода. Разбъркайте ястието, изсипете го в тава и печете около 1 час в умерена фурна.