Агнешка супа (агнешко варено) с магданоз и зеленчуци

Агнешка супа (агнешко варено) с магданоз и зеленчуци

Необходими продукти:

500 гр. агнешко месо (от плешката)
1-2 моркова
1/2 глава целина
1 корен от магданоз
2 глави лук
3-4 картофа
магданоз
сол


Нарежете агнешкото на парчета, залейте го със студена вода и го сложете да се вари. Щом заври отстранете образуващата се пяна и посолете на вкус. Нарежете морковите на кръгчета, целината и корена от магданоз на кубчета, а лука на четвъртини. Малко по-късно се прибавете зеленчуците. След като супата поври около 1 час, прибавете картофите, нарязани на едри парчета. Когато картофите и месото омекнат напълно, свалете супата от огъня и я поръсете със ситно нарязан магданоз. Към нея можете да поднесете настърган хрян с оцет.