Агнешка супа със спанак, пресен лук и кисело мляко

Агнешка супа със спанак, пресен лук и кисело мляко

Необходими продукти:

500 гр. агнешко месо
3-4 с.л. масло или олио
250 гр. спанак
1 връзка пресен лук
2 с.л. ориз
1 ч.л. червен пипер
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
магданоз
черен пипер
сол


Нарежете агнешкото на парченца и го запържете леко в сгорещената мазнина. Нарежете бялата част на лука на ситно и също го запържете. Измийте спанака и го нарежете. Прибавете го към агнешкото месо. Посолете сместа, поръсете с черен и червен пипер и я залейте със 7-8 чаени чаши вода. Варете супата на тих огън докато месото омекне. Прибавете ориза и варете още 15-20 минути. Готовата агнешка супа със спанак застройте с разбитите яйца и киселото мляко. Сервирайте агнешката супа поръсена със ситно нарязан магданоз.