Агнешка супа с лапад, пресен лук, ориз и моркови

Агнешка супа с лапад, пресен лук, ориз и моркови

Необходими продукти:

500 гр. агнешко месо
2 с.л. мас­ло
1 врьзка лапад
1 връзка пресен лук
2 с.л. ориз
1-2 моркова
2 с.л. брашно
1 яйце
1/2 ч.ч. кисело мляко
черен пипер
сол


Нарежете агнешкото на малки парчета, залейте го с вода и го сложете да се вари. Когато кипне, махнете пяната и го посолете. Оставете го да ври на тих огън. Нарежете лука на ситно и го запържете в мазнината. Настържете морковите и ги прибавете към лука, заедно с брашното. разредете сместа с малко бульон от врящото месо и я изсипете при врящото агнешко. Измийте лапада и го нарежете. Когато месото омекне добавете ориза и лапада. Варете супата докато месото и зеленчуците омекнат напълно. Свалете супата от огъня и я застройте с яйцето и киселото мляко.