Агнешка супа с фиде, лук, моркови и кисело мляко

Агнешка супа с фиде, лук, моркови и кисело мляко

Необходими продукти:

500 гр. агнешко месо
2 с.л. олио
2 глави лук
1-2 моркова
1/2 ч.ч. фиде
1/2 връзка магданоз
2 жълтъка
1 к.ч. кисело мляко
сол


Нарежете агнешкото на дребни парченца и го запържете в мазнината. Нарежете лука на ситно и също го запържете заедно с агнешкото месо в мазнината. Залейте получената смес с 5-6 чаени чаши вода, посолете и прибавете морковите, които предварително сте нарязали на кръгчета. Варете супата на тих огън.  Когато месото е почти готово, прибавете фидето. Когато фидето омекне, свалете супата от огъня, застройте я с жълтъците и киселото мляко. Сервирайте агнешката супа с фиде поръсена със ситно нарязан магданоз.