Агнешка шкембе чорба със зелен лук,магданоз и яйца

Агнешка шкембе чорба със зелен лук,магданоз и яйца

Необходими продукти:

2 изчистени агнешки шкембета
1 връзка пресен лук
1 с.л. брашно
3 с.л. масло или олио
1 ч.л. червен пипер
2 яйца
2 с.л. оцет
магданоз
сол


Измийте добре шкембето, залейте го със студена вода и го сложете да вари. Когато водата кипне прибавете сол на вкус. Извадете омекналото шкембе, оставете го да поизстине и го нарежете на малки парченца. Нарежете зеления лук на на ситно и го запържете леко в мазнината заедно с брашното и червения пипер. Разредете сместа леко с бульон и я изсипете в тенджерата, където е вряло шкембето. Върнете тенджерата на котлона и когато бульона заври добавете нарязаното агнешко шкембе. Варете още около 10 минути. Махнете шкембето от котлона и го застройте с разбитите яйца и оцета. Агнешката шкембе чорба сервирайте поръсена със ситно нарязан магданоз.