Агнешка курбан чорба с чушки, зелен лук и домати

Агнешка курбан чорба с чушки, зелен лук и домати

Необходими продукти:

500 гр. агнешко месо
1 глава лук
2 с.л. масло или олио
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
1 връзка зелен лук
2 чушки (пиперки)
2 домата
1 к.ч. ориз
2 яйца
джоджен
магданоз
черен пипер на зърна
сол


Нарежете лука на дребно и го задушете в маслото и малко вода. Когато водата изври прибавете доматеното пюре и брашното и леко запържeтe. Залейте сместа с 5-6 чаени чаши топла вода и щом сместа кипне, сложете в нея агнешкото месо, което предварително сте нарязали на на парченца. Когато месото поомекне, прибавeте нарязания зелен лук, чушките, обелените и нарязани домати, ориза, 5-6 зърна черен пипер, ситно нарязания джоджен и сол на вкус. Доварете курбан чорбата на тих огън, докато омекне ориза. Застройте агнешката курбан чорба с разбитите яйца. Сервирайте курбан чорбата поръсена със ситно нарязан магданоз.