Агнешка дроб чорба с пресен лук,домати,ориз и яйца

Агнешка дроб чорба с пресен лук,домати,ориз и яйца

Необходими продукти:

400-500 гр. агнешки бял дроб
100 гр. ориз
3-4 с.л. олио
1 връзка пресен лук
2-3 домата
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. масло
1 ч.л. червен пипер
джоджен
магданоз
черен пипер
сол


Измийте белия агнешки дроб и го сложете да ври в подсолена вода докато омекне (ако използвате и черен дроб, сложете го в края на варенето, 10-15 минути преди да стане готов белия дроб). Извадете белия дроб, нарежете го на дребни парчета и го върнете в бульона. Обелете доматите и ги нарежете, а зеления лук нарежете на ситно. Запържете зеления лук заедно с част от доматите в олиото. Разредете сместа с малко бульон и я изсипете при дроба. Когато супата заври прибавете останалите домати, изчистения ориз и ситно нарязан джоджен. Варете докато омекне на ориза. Готовата агнешка дроб чорба свалете от огъня и я застройте с киселото мляко и яйцата. Подправете я със запържен в маслото червен пипер и ситно нарязан магданоз. По желание може да прибавите оцет или лимонов сок.