Рибена чорба (супа) със зехтин,лук,яйце и магданоз

Рибена чорба (супа) със зехтин,лук,яйце и магданоз

Необходими продукти:

1 глава от сом или 2-3 от няколко по-дребни риби
3-4 ч.л. зехтин
1 голяма глава лук
1-2 ч.л. брашно
1 яйце
червен пипер
черен пипер
сол
оцет
магданоз


Най-вкусна рибената чорба става от тлъста глава от сом, но ако нямате или не харесвате сом, можете да вземете 2-3 глави от по-дребни риби. Нарежете рибата на парчета. Измийте парчетата и ги осолете.
В 3-4 чаени лъжички зехтин запържете до зачервяване една голяма глава лук, която трябва да е нарязана на много ситно. Когато е почти готов поръсете с брашното и червен пипер и запържете още малко. Залейте го с три чаени чаши вода или зелев сок (ако имате). Посолете и оставете да ври, докато лука се свари. Добавете парчетата риба и внимавайте да не се разварят. Подправете с с едно яйце и добавете оцет и черен пипер. Ако имате магданоз, поднесете супата поръсена с нарязан на ситно магданоз. Можете да я поднесете гореща или студена.