Необходими продукти:
1 глава лук
1 морков
1-2 с.л. масло
300 гр. телешко и свинско месо
шепа магданоз
сол
брашно
2-3 с.л. доматен сос
1 яйце
оцет
Настържете лука и моркова. Запържете ги в маслото. Залейте сместа с 6-7 чаени чаши вряла вода . Варете докато се свари лука. Посолете.
Отделно си пригответе малките кюфтенца. Вземете равни части свинско и телешко месо или само телешко месо. Около 300 грама месо са достатъчни. В месото сложете сол и шепа нарязан на ситно зелен магданоз. От тази смес направете малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно.
В супата добавете 2-3 супени лъжици доматен сос и докато ври пуснете в нея кюфтенцата. Много е важно супата да ври на слаб огън, иначе кюфтенцата ще се разваряват. Супата сервирайте подправена с яйце и оцет. Преди да сервирате я поръсете с нарязан на дребно магданоз.
1 глава лук
1 морков
1-2 с.л. масло
300 гр. телешко и свинско месо
шепа магданоз
сол
брашно
2-3 с.л. доматен сос
1 яйце
оцет
Настържете лука и моркова. Запържете ги в маслото. Залейте сместа с 6-7 чаени чаши вряла вода . Варете докато се свари лука. Посолете.
Отделно си пригответе малките кюфтенца. Вземете равни части свинско и телешко месо или само телешко месо. Около 300 грама месо са достатъчни. В месото сложете сол и шепа нарязан на ситно зелен магданоз. От тази смес направете малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно.
В супата добавете 2-3 супени лъжици доматен сос и докато ври пуснете в нея кюфтенцата. Много е важно супата да ври на слаб огън, иначе кюфтенцата ще се разваряват. Супата сервирайте подправена с яйце и оцет. Преди да сервирате я поръсете с нарязан на дребно магданоз.