Шкембе чорба с масло, яйца, дафинов лист и брашно

Шкембе чорба с масло, яйца, дафинов лист и брашно

Необходими продукти:

1-1,5 кг. шкембе
1-2 с.л. масло
1/2 с.л. брашно
2-3 бр. дафинов лист
2-3 яйца
черен пипер
ориз
бахар
магданоз


Вземете шкембето и го сложете да се вари в не осолена вода. След като се свари шкембето го нарежете на дълги ивици. Отделно направете запръжка от брашното и маслото. Изсипете запръжката в бульона от шкембето. Прибавете 2-3 бр. дафинов лист, няколко зърна черен пипер, бахар и магданоз. Оставете я да поври още малко. Когато се е сварила я прецедете. Добавете една шепа ориз и варете за около 10 минути още. Подправете с 2-3 яйца. Нарежете свареното шкембето на дребно и го прибавете към супата. Поръсете с черен пипер. Сервирайте шкембе чорбата гореща със счукан чесън и оцет.