Шкембе чорба от телешко шкембе с яйце и прясно мляко

Шкембе чорба от телешко шкембе с яйце и прясно мляко

Необходими продукти:

1.5 кг. тлъсто говеждо или телешко шкембе
1 ч.ч. прясно мляко
1-2 с.л. масло
1 яйце
червен пипер


Вземете телешко или говеждо шкембе, изчистете го много добре и го сложете да се вари на умерен огън около 4-5 часа, без да го посолявате. Когато е готово разтопете маслото и в него добавете червен пипер на вкус и разбъркайте с една чаена чаша прясно мляко. Извадете свареното шкембе и го нарежете на дребно. Изсипете сместа с млякото в тенджерата и прибавете нарязаното шкембе. Поднесете с оцет и счукан чесън. Ако имате желание можете да подправите и с едно яйце. Сервирайте шкембе чорбата гореща.