Агнешка супа с магданоз,зелен лук и кисело мляко

Агнешка супа с магданоз,зелен лук и кисело мляко

Необходими продукти:

1 връзка зелен лук
1 с.л. масло
2 големи връзки магданоз
1/2 с.л. брашно
1 с.л. ориз
1-2 с.л. кисело мляко
1 яйце
череп пипер
оцет


Нарежете една връзка зелен лук на дребно и я запържете в една супена лъжица масло. Към него добавете две нарязани на ситно връзки магданоз и също малко го запържете. Към запръжката добавете половин супена лъжица брашно. Залейте с 7-8 чаени чаши вода. Към сместта добавете агнешкото месо, което предварително сте нарязали на дребно. Осолете на вкус и оставете супата да ври. Когато е почти сварена, добавете 1 супена лъжица ориз и варете още малко. Застройва се с 1-2 супени лъжици кисело мляко и едно яйце. Супата се овкусява с оцет и черен пипер.