Агнешка супа с лозови листа,зелен лук и магданоз

Агнешка супа с лозови листа,зелен лук и магданоз

Необходими продукти:

1 кг. агнешки комплект
1 връзка зелен лук
1 с. л. масло
1/2  к. ч. ориз
9-10 лозови листа
2-3 с. л. кисело мляко
1 яйце
магданоз
копър
джоджен
черен пипер


Вземете само дроба и го сварете в 2-3 чаени чаши вряла вода. Нарежете зеления лук на дребно и го запържете в разтопеното масло. Посолете го и го залейте с 7-8 чаени чаши вода и половината от водата, в която е врял дроба. Нарежете половината дроб и го добавете към супата. Добавете ориза и лозовите листа, които са нарязани на ситно. Ако имате и малко агнешки кокали с месо по тях, супата ще стане по-вкусна. Добавете ситно нарязан магданоз, копър и джоджен на вкус. Преди сервирането й разбъркайте 2-3 супени лъжици кисело мляко с яйцето и черен пипер. Подправете с оцет или лимонов сок на вкус. Тази супа можете да приготвите и само от агнешко месо.