Необходими продукти:
1 добре охранена кокошка
2 с.л. ориз
1 шепа фиде
1 яйце
черен пипер
магданоз
Залейте кокошката с 2-2,5 литра студена вода и я сложете отначало на силен огън, а след това на умерен. Щом кокошката се свари на половина, посолете на вкус бульона и го прецедете в друга тенджера и добавете към него ориза и фидето. Преди сервиране застройте с яйцето. Поръсете с накълцан магданоз и черен пипер. Можете да добавите лимонов сок на вкус. Ако е необходимо долейте с вряща вода.
1 добре охранена кокошка
2 с.л. ориз
1 шепа фиде
1 яйце
черен пипер
магданоз
Залейте кокошката с 2-2,5 литра студена вода и я сложете отначало на силен огън, а след това на умерен. Щом кокошката се свари на половина, посолете на вкус бульона и го прецедете в друга тенджера и добавете към него ориза и фидето. Преди сервиране застройте с яйцето. Поръсете с накълцан магданоз и черен пипер. Можете да добавите лимонов сок на вкус. Ако е необходимо долейте с вряща вода.