Супа от кокошка с топчета от птиче месо и яйце

Супа от кокошка с топчета от птиче месо и яйце

Необходими продукти:

1 тлъста кокошка
1 с. л. масло
1 белтък
1 желтък
брашно
сол
черен пипер
магданоз


Вземете една добре охранена кокошка. Залейте я с 2-2,5 литра студена вода и я оставете да се свари добре. Когато кокошката се е сварила, прецедете бульона и го отделете. Отделете бялото месо от костите и го нарежете на много ситно. Ако имате машинка за месо го смелете с нея. Поръсете смляното месо със сол и черен пипер. Към него добавете маслото и белтъка. Направете от сместта топки колкото едри маслини и ги обаляйте в брашно. Сварете топчетата на умерен огън в малка част от бульона. Сложете готовите топчета в супника, поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз. Подправете готовия бульон с един желтък и залейте топчетата. Супата се поднася гореща.