Зелена супа от магданоз,копър и джоджен с яйца

Зелена супа от магданоз,копър и джоджен с яйца

Необходими продукти:

1 връзка магданоз
1 връзка копър
1 връзка джоджен
3 с.л. олио или зехтин
1 с.л. брашно
2 яйца
1/2 чаена чаша кисело мляко
сол


Измийте и нарежете на ситно магданоза, копъра и джоджена. Задушете ги няколко минути в сгорещената мазнина заедно със сол в тенджера с капак. Прибавете брашното и след като се позапържи леко, залейте сместа с 4 чаени чаши гореща вода. Варете супата около 10-15 минути. След като свалите зелената супа от котлона, я застройте с разбитите яйца и киселото мляко. Ако желаете можете да прибавите към нея малко натрошено сирене.