Необходими продукти:
1/2 кисела зелка
300 гр. праз лук
40 мл. олио или зехтин
червен пипер
3 люти чушки (сушени)
Нарежете киселото зеле на дребно и го залейте с 5 чаени чаши зелев сок (пресно наточен). Нарежете и праз лука на дребно. Прибавете го към киселото зеле и сипете и мазнината. Поръсете чорбата с червен пипер и сервирайте. Препечете леко лютите чушки и ги поднесете отделно от армеевата чорба.
1/2 кисела зелка
300 гр. праз лук
40 мл. олио или зехтин
червен пипер
3 люти чушки (сушени)
Нарежете киселото зеле на дребно и го залейте с 5 чаени чаши зелев сок (пресно наточен). Нарежете и праз лука на дребно. Прибавете го към киселото зеле и сипете и мазнината. Поръсете чорбата с червен пипер и сервирайте. Препечете леко лютите чушки и ги поднесете отделно от армеевата чорба.